top of page
Ara

Sentetik Boya Seçimi

Sentetik boya, günümüzde bu isimle fazla bilinmez. Genellikle yağlı boya olarak isimlendirilir. Enamel boya, diyenler de vardır. Parlak, yarı mat ve mat olmak üzere üç çeşidi bulunur. Uygulanacağı yüzeye göre sentetik tiner ile inceltilebilir. Bu yüzden kullanılışlı bir boyadır.



Sentetik boyaların kolay tutunma özellikleri olduğu için birçok yüzeye kolaylıkla uygulanabilir. Bazı zamanlarda dış cephe boyası olarak da tercih edilir. Ayrıca zemindeki boyanın türüne bakmadan istenilen şekilde zemini kaplar. Böylelikle duvar, güzel ve parlak bir görünüme sahip olur.


Mikron Boya olarak kaliteli sentetik boyaları size en uygun fiyatlara sunuyoruz. Boyalarımız, uzun ömürlüdür. Parlaklığını uzun süre kaybetmez.


Sentetik Boyalar Nerelerde Kullanılır?


Sentetik boyalar, çoğu zamanlar temizlenebilir olmasından dolayı iç cephe boyası olarak da kullanılır. Yağlı boyalar; alüminyum, plastik, kiremit, tuğla, taş, ahşap, alçı ve diğer birçok yüzeyde rahatlıkla tercih edilebilir.

Uygulama sırasında kısa saplı rulo, boya tabancası ya da kıl fırça kullanılmalıdır. Duvardan hobi boyamalarına kadar birçok yerde kullanıldığı için renk çeşidi fazladır. Ancak yağlı boyaların doğru olabilmesi için astarın da sentetik olmasına dikkat edilmelidir. Bu sayede alttaki renk tamamen kapanır ve boya kolayca tutunabilir.

Sentetik boya yapıldıktan sonra ortam iyice havalandırılmalıdır. Çünkü boyaların VOC değeri, diğer boyalara göre daha yüksektir. Dolayısıyla ağır bir kokusu vardır. İçerisinde keten tohumu olduğu için sararmaya dayanıklı değildir. Dış yüzeylerde kullanılması önerilmez.


Sentetik Boya Fiyatları

Sentetik boyalar, kolay kullanımından ve avantajlarından dolayı inşaat boyası olarak da kullanılır. Sentetik boyaların birçok markası ve türü vardır. Bu yüzden yağlı boyalar için bir fiyat aralığı verilmesi mümkün değildir. Ancak işini profesyonel yapan bir boya firmasıyla çalışılırsa hem kaliteli hem de uygun fiyatlı yağlı boyalar alınabilir. Tercih edilen firma, boya satışının yanında boyanın özellikleri ve uygulanması açısından da yardımcı olur.


Mikron Boya olarak müşterilerini memnun etmek için sentetik boyaları, bütçeye aşmayan fiyatlara sunmaya gayret ediyoruz. Birçok renk kolaylıkla bulunur. Talebe göre renkler arttırılabilir. İletişim numaralarımızı kullanılarak kolaylıkla hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page