top of page
Ara

Ev - Duvar Nasıl Boyanır ?

Güncelleme tarihi: 30 Kas 2022

Duvar Boyası Uygulanması

Evinize, hem hoş hem de canlandırıcı bir yeni görüntü kazandırmak istiyorsunuz. Belki de, duvarlarınızın daha uzun yıllar boyunca boyunca dayanmalarını sağlamak? Sebebiniz ne olursa olsun, duvar boyalarına ihtiyacınız olduğunuz aşikar.


Dört temel maddeden (pigmentler, reçineler, çözücüler ve katkı maddeleri) oluşan ve hem kullanılacakları yüzeye hem de çözücüleri gibi bir takım özelliklerine bağlı olarak; piyasada çeşitli sınıflandırmalarla satılmakta olan duvar boyaları söz konusu olduğunda cevapları merak edilen pek çok soru vardır. Bunlardan bazıları; duvar boyasının n

asıl sürüleceği, boyamadan önce nelerin yapılması gerektiği ve bu hazırlık sürecinde dikkat edilmesi gerekenler ile alakalıdır.


mikronboya

O halde daha fazla beklemeden gelin ve 25 yıldır boyacılık sektöründe başarılı bir şekilde müşterilerinin beğenisini kazanan Mikron Boya olarak kaleme almış olduğumuz bu yazının devamında; söz konusu soruların cevaplarını birlikte öğrenelim.




Duvar Boyamadan Önce Yapılması Gerekenler

Duvar Boyamadan Önce Yapılması gerekenler söz konusu olduğunda; Mikron Boya olarak yıllardır verdiğimiz başarılı hizmetimiz sayesinde kazandığımız deneyim yardımıyla öğrendiğimiz tüyolar, sırasıyla aşağıda belirtildikleri gibidir.


-Herhangi bir şekilde boya bulaşmasını önlemek için, duvarlarını boyayacağınız odadaki mobilyaların üzerini mutlaka örtün. Bu mümkün değilse, onları odadan çıkarın.


-Boya damlamasına karşı koruyucu gözlük takmayı ve eski kıyafetlerinizi giymeyi unutmayın.


-Duvarlarınızın tozunu alın ve güzelce temizleyin.


-Eğer varsa, duvarınızdaki pürüzleri (alçı fazlalığı ve eski boya tabakaları gibi) zımpara kullanarak düzleştirin. Kolaylaştırıcı olması sebebiyle, bu işlem için elektrikli zımpara makinesi kullanmanızı öneriyoruz.Gereken yerlerde macun kullanarak da düzleştirme yapabilirsiniz.

Boyamanın Hazırlık Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Duvarlarınızı boyamadan önce yaptığınız hazırlıklar sırasında dikkat etmeniz gereken bir takım unsurlar vardır. Mikron Boya olarak yaptığımız araştırmalar sırasında elde ettiğimiz bilgileri ve yılların deneyiminin bize kazandırdıklarını , özet olarak sizinle paylaşıyoruz.


-Öncelikle; ne kadar boya lazım diye düşünüyorsanız, merak etmeyin. Odanızın duvarlarını m² olarak hesaplayın ve bu bilgi ışığında, seçeceğiniz boyanın etiket bilgilerinde yer alan m² sarfiyatına göre ihtiyacınız olan boya miktarını tespit edebilirsiniz.


-Seçeceğiniz boya türünü belirlerken; kaliteli sonuçlar vermesini sağlamak açısından, duvarlarınızın yüzey yapısına uygun olan boyaları tercih edin.


-Duvarınızı boyama işlemi için gereken malzemeleri ( boya kutusu, boya karıştırma çubukları, rulolar, boya fırçaları, eldiven, boya tepsisi ve rulolar için uzatma borusu gibi) temin etmeyi unutmayın.


-Uygulama yapılacak yüzeyler kuru, temiz ve tozdan arındırılmış olmalı.


-Odanızın yapısına ve odadaki mobilyaların rengine göre renk seçimi yapılmalı.


Yazımızın sonuna geldiğimize göre , hala ne bekliyorsunuz? Hemen Mikron Boya olarak sitemizde satışa sunduğumuz çeşitli türde ve yapıdaki duvar boyası ürünlerimize bir göz atın ve beğeninizi kazanandan yararlanın. Bizi seçtiğiniz için asla pişman olmayacaksınız.


Duvar Boyası Nasıl Sürülür ?

Duvar boyaları söz konusu olduğunda; cevabı merak edilen bir soru da, duvar boyasının nasıl uygulanacağıdır. Mikron Boya olarak, bunu kısa bir şekilde ve madde madde olarak cevaplayalım. -İlk önce duvarınızdaki eski boya tabakaları ve alçı fazlalıkları gibi yüzey pürüzlerini, zımpara ile kazıyın. Gereken yerlerde düzleştirme için macun kullanabilirsiniz.


-Pürüz temizleme işlemini takiben; yaşanabilecek olası boya israfını en aza indirgemek adına, duvar üzerine tek kat astar uygulayın. -Astar uygulaması tamamlanmış yüzeylere; rulo veya fırça kullanarak, maksimum %10 oranında su ile inceltilmiş boyayı iki kat halinde uygulayın. Unutmadan, katlar arasında en az 3 saatlik bir bekleme süresi olmalıdır.


-Uygulama sıcaklığı, 5°C - 35 °C arasında olmalı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page