top of page
Ara

Etkileyici Dekoratif Boyalar - İyi Dekoratif Boya Seçmenin Püf Noktaları

Dekoratif boyalar, yapıldıkları zeminlerde hemen dikkat çeker. Farklı desenler, kabartma hissi verir. Ortama modern bir hava katar. Bu yüzden evlerin salonlarında ya da iş yerlerinde sıkça kullanılır. Dekoratif boya seçerken genellikle renk dikkate alınır. Ancak boyanın rengi, tasarımında tek başına etkili değildir.

İç cephe boyası çeşitleri arasında dekoratif boyalar da bulunur. Farklı ve özgün desenler verilebilir. Yaşam alanlarına muhteşem dokular kazandırır.


İyi Dekoratif Boya Nasıl Anlaşılır?


Dekoratif boyaların iyi olduğu bazı önemli noktalara bakılarak anlaşılabilir. Dış cephe boyası ile karıştırılmamalıdır. İyi dekoratif boyası:


· Kolay uygulanabilirdir.

· Renkleri isteğe göre mat ya da parlaktır.

· İstenilen şekil rahatlıkla verilebilir.

· Canlılığı uzun süre korur.

· Temizlenebilir.


mikron dekoratif boya

Bu özelliklere sahip olmayan dekoratif boyasının kaliteli olması beklenemez.

Mikron Boya olarak iyi dekoratif boyalarını en uygun fiyatlara sunuyoruz. Ayrıca ürünlerimize güvenerek memnuniyeti garanti ediyoruz.


Profesyonel Dekoratif Boya Teknikleri


Dekoratif boya tekniklerini bilmek, sadece boyaların bilmesi gereken bir bilgi değildir. Dekoratif boya tercih edenler de doğru boyama için bu konuda bilinçlenmelidir. Çoğu zaman sentetik boya gibi düşünülerek uygulamaların aynı olduğu sanılır. Ancak farklı uygulama yöntemleri vardır.


Dekoratif boyanın uygulanması üç şekilde yapılabilir. Bunlar; süngerleme, renk yıkama ve Rag Rolling’tir. Süngerleme en sık kullanılan yöntemdir. Doku, renk ya da boyut eklenir. Tüm yüzeylerde uygulanabilir.


Renk yıkama yöntemi, kırık yüzey tekniği olarak da bilinir. Özel fırçalarla yumuşak dokular oluşturulur. Bu da nostaljik bir hava katar.


Rag Rolling tekniğinde bez kullanılır. Benekli bir görünüm oluşturulur. Eski derilerde uygulamada tercih edilebilir.


Dekoratif boyalar, inşaat boyası olarak kullanılamaz. Çünkü boyanın özellikleri, bunun için uygun değildir. Mikron Boya olarak her çeşit yönteme uygun dekoratif boyalar bünyemizde bulunmaktadır. Alışveriş sırasında uygulama yöntemleri konusunda destek olmakta ve avantajlı fiyatlar sunmaktayız.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page