top of page
Ara

Boya Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? Duvar Boyası Seçiminde Püf Noktalar



Yaşam alanlarının temiz olması ve güzel görünebilmesi için düzenli boyanması gerekir. Boya seçiminden uygulanan boyama yöntemlerine kadar tüm aşamalar titizlikle yapılmalıdır. Boyanın çeşitleri bilinmeli ve kalitesi olmasına özen gösterilmelidir.

Renk, parlaklık, kuruma süresi ve silinme özelliği, boyanın kalitesini belirlerken etkilidir. Maliyetler de boya araştırırken göz önüne alınır. Ancak fiyatların yüksek olması, boyanın kaliteli olmasını göstermez. Örneğin; Mikron Boya, müşterilerini memnun etmek için en uygun fiyatları sunar.




İyi Boya Nasıl Anlaşılır?


İnşaat boyası, boya çeşitleri arasında en sık tercih edilenler arasında yer alır. Her yapıda kullanılması gerekir. Bu sayede yapının tasarımı yanında dayanıklılığı da arttırılmış olur. İyi boya;


· Kapama

· Dekoratif

· Dayanıklılık

· Kolay uygulama özelliklerine sahiptir.


Kapama özelliği, boyanın alt kısmının görülmesini engeller. Dekoratif olması, yapıların isteğe göre şekillenmesini sağlar. Dayanıklılık özelliği, çizilme ve sürtünme darbelerine karşı korur. Kolay uygulama ise yeteri miktarda kolay bir şekilde uygulanmasına yardımcı olur. Bu özellikler iç cephe boyası gibi boya çeşitleri için de geçerlidir.


Doğru Boya Seçmenin Püf Noktaları


Doğru boya seçimi, sadece boyanın kaliteli olmasına bağlı değildir. Uygulanacak yüzeye uygunluğu da göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin; yapının dışa bakan tarafı boyanırken dış cephe boyası kullanılır. Boya kaliteli diye çeşidine bakmamak, boyamaya engel olur.

Ayrıca boya alırken saklanma ısısına dikkat edilmelidir. Sentetik boya gibi çeşitler genellikle %50 bağıl nemde ve 25 C üzerinde saklanır. Bu değerler, boyanın kuruma süresini etkiler. Boyanın alındığı firma, bu konuda bilgilendirmiyorsa ve kurallara dikkat etmiyorsa alışveriş yapılmamalıdır.


Mikron Boya olarak ürünlerimizi satarken müşterilerimizi bilinçlendirmeyi unutmuyoruz. Boya hakkında merak edilen soruları, anlaşılır bir dille cevaplıyoruz. Profesyonel hizmetlerimizle sizi memnun etmenin gururunu yaşıyoruz.



Mikron Tavan Boyası
Mikron Tavan Boyası
Mikron Silikonlu Yarı Mat Duvar Boyası
Mikron Silikonlu Yarı Mat Duvar Boyası
Mikron Silikonlu Mat Duvar Boyası
Mikron Silikonlu Mat Duvar Boyası


Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page